[fusion_builder_container hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” status=”published” publish_date=”” hundred_percent=”no” hundred_percent_height=”no” hundred_percent_height_scroll=”no” hundred_percent_height_center_content=”yes” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” class=”” id=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”0″ padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” gradient_start_color=”” gradient_end_color=”” gradient_start_position=”0″ gradient_end_position=”100″ gradient_type=”linear” radial_direction=”center” linear_angle=”180″ background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_blend_mode=”none” video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” filter_hue=”0″ filter_saturation=”100″ filter_brightness=”100″ filter_contrast=”100″ filter_invert=”0″ filter_sepia=”0″ filter_opacity=”100″ filter_blur=”0″ filter_hue_hover=”0″ filter_saturation_hover=”100″ filter_brightness_hover=”100″ filter_contrast_hover=”100″ filter_invert_hover=”0″ filter_sepia_hover=”0″ filter_opacity_hover=”100″ filter_blur_hover=”0″][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ link=”” target=”_self” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” background_image_id=”” spacing=”” center_content=”no” min_height=”” class=”” id=”” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” border_radius_top_left=”” border_radius_top_right=”” border_radius_bottom_right=”” border_radius_bottom_left=”” box_shadow=”no” box_shadow_vertical=”” box_shadow_horizontal=”” box_shadow_blur=”0″ box_shadow_spread=”0″ box_shadow_color=”” box_shadow_style=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”” margin_bottom=”0″ background_type=”single” gradient_start_color=”” gradient_end_color=”” gradient_start_position=”0″ gradient_end_position=”100″ gradient_type=”linear” radial_direction=”center” linear_angle=”180″ background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” background_blend_mode=”none” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” filter_type=”regular” filter_hue=”0″ filter_saturation=”100″ filter_brightness=”100″ filter_contrast=”100″ filter_invert=”0″ filter_sepia=”0″ filter_opacity=”100″ filter_blur=”0″ filter_hue_hover=”0″ filter_saturation_hover=”100″ filter_brightness_hover=”100″ filter_contrast_hover=”100″ filter_invert_hover=”0″ filter_sepia_hover=”0″ filter_opacity_hover=”100″ filter_blur_hover=”0″ last=”no”][fusion_imageframe image_id=”731|full” max_width=”” style_type=”” blur=”” stylecolor=”” hover_type=”none” bordersize=”” bordercolor=”” borderradius=”” align=”center” lightbox=”no” gallery_id=”” lightbox_image=”” lightbox_image_id=”” alt=”” link=”” linktarget=”_self” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” class=”” id=””]//dnz11.largest.agency/wp-content/uploads/depositphotos_85151556_m-2015.jpg[/fusion_imageframe][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]
Шматочок сонця на столі або що можна приготувати з гарбуза
Гарбуз — дуже корисний продукт. Педіатри вважають, що страви з цього помаранчевого овочу повинні бути присутніми, як мінімум пару раз у тиждень.
Гарбуз допомагає боротися з анемією, рахітом і порушенням зору. Більш того, продукт покращує травлення, впливає на згортання крові, а також покращує сон і прибирає плаксивість і дратівливість.
Паштет із гарбуза
Ця закуска цілком може замінити класичний сніданок «хліб із маслом». І більш того, дитина отримає не тільки вітаміни, але і заряд енергії та бадьорості на весь день.
Складові
- Гарбуз (мускатний) — 250-300 г
- Мигдаль — 100 г
- Кедрові горішки — 30 г
- Сік лимона — 1 ч. л.
- Мед — 1-2 ст. л. (кількість можна зменшити за бажанням)
- Гарбузове насіння — для прикраси
Приготування:
Гарбуз нарізати на шматочки і запекти в духовці.
Мигдаль пробланшувати 1-2 хвилини в киплячій воді, дати охолонути, і очистити від лушпиння. (Після бланшування, продукт легко очищається).
Потім усі інгредієнти, крім кедрових горішок, помістіть у блендер і збийте до густого пюре.
Перекладіть гарбузову пасту в ємність, і відправте в холодильник на 15-20 хвилин.
Для бутерброда можна використовувати цільні зернові хлібці, або галетне печиво, крекери. А краще, звичайно, орієнтуватися на смаки дитини: може він хоче бутерброд із чорним бородінським.
Намажте хлібці і посипте кедровим насінням.
До речі, гарбузове насіння — це найкраща профілактика проти паразитів.
[/fusion_text][fusion_imageframe image_id=”732|full” max_width=”” style_type=”” blur=”” stylecolor=”” hover_type=”none” bordersize=”” bordercolor=”” borderradius=”” align=”center” lightbox=”no” gallery_id=”” lightbox_image=”” lightbox_image_id=”” alt=”” link=”” linktarget=”_self” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” class=”” id=””]//dnz11.largest.agency/wp-content/uploads/1417000443_oktyabr-2013-603.jpg[/fusion_imageframe][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]
Яблука, запечені з гарбузом
Гарбуз не всі діти люблять, але в ньому дуже багато корисних речовин, потрібних для організму, що росте. Тому, ми, зараз із вами будемо «включати» фантазію. І приготуємо запечені яблука, начинені гарбузом із сиром. Справа, у тому, що гарбуз у яблуці має незвичайний смак, не віддає запахом гарбуза і дуже красиво виглядає на дитячій тарілці.
Складові
- Гарбуз (мускатний) — 100-130 г
- Яблука — 8 шт.
- Сир — 100 г
- Коричневий цукор — 1-2 ч. л.
- Волоські горіхи — 30 г
- Ванілін — щіпка (за бажанням)
- Цукрова пудра — для присипки
Приготування:
Гарбуз натріть на середній терці. Додайте сир, коричневий цукор, рубані волоські горіхи і ванілін. Добре перемішайте.
Яблука помийте, обсушіть і видаліть серцевину, як можна глибше.
У кожне яблуко наповніть сирно-гарбузовою начинкою. Застеліть деко пергаментом або фольгою, і покладіть фрукти так, щоб вони не сильно торкалися одне одного.
Поставте запікатися у розігріту духовку до + 170-180 градусів протягом 20 хвилин.
Готовий десерт остудіть і посипте цукровою пудрою.[/fusion_text][fusion_imageframe image_id=”733|full” max_width=”” style_type=”” blur=”” stylecolor=”” hover_type=”none” bordersize=”” bordercolor=”” borderradius=”” align=”center” lightbox=”no” gallery_id=”” lightbox_image=”” lightbox_image_id=”” alt=”” link=”” linktarget=”_self” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” class=”” id=””]//dnz11.largest.agency/wp-content/uploads/14257_max.jpg[/fusion_imageframe][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]
Куряча грудка, запечена з гарбузом
Складові
- Куряча грудка — 1 шт.
- Гарбуз — 300 г
- Суміш перців — за смаком
- Морська сіль — за смаком
- гілочка розмарину
- Сік лимона — 2 ч. л.
- Оливкова олія — 1 ст. л.
- Часник — 1 (невеликий) зубчик
Приготування:
Робимо маринадну суміш: змішуємо перець, сіль, оливкову олію, видавлений часник, сік лимона.
Обмащуємо підготовленою сумішшю курячу грудку.
Гарбуз нарізаємо на шматочки (на свій розсуд: хтось любить квадратики, а комусь подобаються довгі брусочки)
Застеляємо деко фольгою, перекладаємо на нього курячу грудку, і обкладаємо шматочками гарбуза, кладемо гілочку розмарину, і поливаємо маринадом.
Запікаємо в розігрітій до +180 градусів духовці, приблизно 35 хвилин. До утворення золотистої скоринки на курячій грудинці.
[/fusion_text][fusion_imageframe image_id=”734|full” max_width=”” style_type=”” blur=”” stylecolor=”” hover_type=”none” bordersize=”” bordercolor=”” borderradius=”” align=”center” lightbox=”no” gallery_id=”” lightbox_image=”” lightbox_image_id=”” alt=”” link=”” linktarget=”_self” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” class=”” id=””]//dnz11.largest.agency/wp-content/uploads/bez-nazvaniya.jpeg[/fusion_imageframe][fusion_section_separator divider_type=”clouds” divider_position=”left” divider_candy=”top” icon=”” icon_color=”” bordersize=”” bordercolor=”” backgroundcolor=”#3b539b” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” /][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]
Залишити коментар