Select Your Style

Choose your layout

Color scheme

Шматочок сонця на столі або що можна приготувати з гарбуза

Гарбуз — дуже корисний продукт. Педіатри вважають, що страви з цього помаранчевого овочу повинні бути присутніми, як мінімум пару раз у тиждень.

Гарбуз допомагає боротися з анемією, рахітом і порушенням зору. Більш того, продукт покращує травлення, впливає на згортання крові, а також покращує сон і прибирає плаксивість і дратівливість.

Паштет із гарбуза

Ця закуска цілком може замінити класичний сніданок «хліб із маслом». І більш того, дитина отримає не тільки вітаміни, але і заряд енергії та бадьорості на весь день.

Складові

  • Гарбуз (мускатний) — 250-300 г
  • Мигдаль — 100 г
  • Кедрові горішки — 30 г
  • Сік лимона — 1 ч. л.
  • Мед — 1-2 ст. л. (кількість можна зменшити за бажанням)
  • Гарбузове насіння — для прикраси

Приготування:

Гарбуз нарізати на шматочки і запекти в духовці.

Мигдаль пробланшувати 1-2 хвилини в киплячій воді, дати охолонути, і очистити від лушпиння. (Після бланшування, продукт легко очищається).

Потім усі інгредієнти, крім кедрових горішок, помістіть у блендер і збийте до густого пюре.

Перекладіть гарбузову пасту в ємність, і відправте в холодильник на 15-20 хвилин.

Для бутерброда можна використовувати цільні зернові хлібці, або галетне печиво, крекери. А краще, звичайно, орієнтуватися на смаки дитини: може він хоче бутерброд із чорним бородінським.

Намажте хлібці і посипте кедровим насінням.

До речі, гарбузове насіння — це найкраща профілактика проти паразитів.

Яблука, запечені з гарбузом

Гарбуз не всі діти люблять, але в ньому дуже багато корисних речовин, потрібних для організму, що росте. Тому, ми, зараз із вами будемо «включати» фантазію. І приготуємо запечені яблука, начинені гарбузом із сиром. Справа, у тому, що гарбуз у яблуці має незвичайний смак, не віддає запахом гарбуза і дуже красиво виглядає на дитячій тарілці.

Складові

  • Гарбуз (мускатний) — 100-130 г
  • Яблука — 8 шт.
  • Сир — 100 г
  • Коричневий цукор — 1-2 ч. л.
  • Волоські горіхи — 30 г
  • Ванілін — щіпка (за бажанням)
  • Цукрова пудра — для присипки

Приготування:

Гарбуз натріть на середній терці. Додайте сир, коричневий цукор, рубані волоські горіхи і ванілін. Добре перемішайте.

Яблука помийте, обсушіть і видаліть серцевину, як можна глибше.

У кожне яблуко наповніть сирно-гарбузовою начинкою. Застеліть деко пергаментом або фольгою, і покладіть фрукти так, щоб вони не сильно торкалися одне одного.

Поставте запікатися у розігріту духовку до + 170-180 градусів протягом 20 хвилин.

Готовий десерт остудіть і посипте цукровою пудрою.

Куряча грудка, запечена з гарбузом

Складові

  • Куряча грудка — 1 шт.
  • Гарбуз — 300 г
  • Суміш перців — за смаком
  • Морська сіль — за смаком
  • гілочка розмарину
  • Сік лимона — 2 ч. л.
  • Оливкова олія — ​​1 ст. л.
  • Часник — 1 (невеликий) зубчик

Приготування:

Робимо маринадну суміш: змішуємо перець, сіль, оливкову олію, видавлений часник, сік лимона.

Обмащуємо підготовленою сумішшю курячу грудку.

Гарбуз нарізаємо на шматочки (на свій розсуд: хтось любить квадратики, а комусь подобаються довгі брусочки)

Застеляємо деко фольгою, перекладаємо на нього курячу грудку, і обкладаємо шматочками гарбуза, кладемо гілочку розмарину, і поливаємо маринадом.

Запікаємо в розігрітій до +180 градусів духовці, приблизно 35 хвилин. До утворення золотистої скоринки на курячій грудинці.

No Comments

Enroll Your Words

To Top
Перейти к верхней панели